Pazar Paylaşımları-1.Bölüm

Pazar Paylaşımları-1.Bölüm

20 Aralık 2020 0 Yazar: Bay Tutumlu

Herkese selamlar,

Bugünden itibaren yeni bir seriye başlıyorum. Her pazar, o hafta içinde gözüme takılan ve hoşuma giden paylaşımları sizlere derleyip sunmaya çalışacağım. Böylece bir kez okunup sonra unutulan paylaşımlar da bir bakıma arşivlenmiş olacak. Çoğunlukla hoşuma giden paylaşımları pocket isimli uygulamaya kaydedip daha sonra ihtiyacım olduğunda tekrar bakmayı seviyorum. Paylaşımlar genellikle finans ve kişisel gelişim ağırlıklı olsa da hoşuma giden her makaleyi sunmaya çalışacağım.

Hadi başlayalım.

Bu hafta radarıma takılan paylaşımlar

1. Toparlanan şirketlere yatırım

Sevgili Yiğitten yine güzel bir paylaşım. Biraz geriden geliyorum okumakta idare et:)

2. Pintideğiltutumluyum yıl sonu performans raporu

Pintideğiltutumluyum yıl sonu kapanışını erken yapmış ve bu yılki portföy performansından bahsetmiş. Kendisiyle benzer zamanlarda yatırıma başladık ve paylaşımlarını ilgiyle takip ediyorum.

3. Mahmut Çiftçi’den temel analiz örnek çalışması

Mahmut beyi twitterda yeni takip etmeye başladım. Dolu dolu ve sıfırdan temel analiz nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız mutlaka okuyun derim.

4. There’s still hope for our customer culture

Dave’den çok güzel bir paylaşım. Tüketim kültürünün covid sürecinde toparlanma emareleri gösterdiğini ve hala bu jenerasyonda bir umut olabileceğinden bahsediyor.

5. Let your best investments run

Mr. Tako’dan eski bir yazı olsa da ben yeni okudum. Peter Lynch’in dikenleri sulayıp çiçekleri koparmayın sözünü kendi kişisel deneyimlerini de katarak yorumlamış. Öğrenecek çok şey var..

Bu haftalık paylaşımlar bu kadar. Umarım bu seriye eksiksiz bir şekilde devam edebilirim. Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Bay Tutumlu