İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hakkımda

Merhaba! Varlık ve yükümlülük kavramlarını 30 yaşından sonra keşfetmiş bir insan olarak pasif gelirler elde ederek finansal özgür olmaya calışıyorum. Bu blogda yaklaşık 7 yıl sürmesini hedeflediğim yolculuğumun bir kaydını tutacağım.

8 Yorum

  1. Volkan Volkan 5 Haziran 2022

    Yüksek enflasyon ortamında temettü gelirleri finansal bağımsızlığı korumaya yetecek kadar artıyor mu geçmiş yıllara baktığınızda yani şuan 90bin tl yeterliyken aynı hayat standardı için seneye 150bin tl gerekmesi halinde borsadan gelecek gelirler de aynı oranda büyüyor mu? Teşekkürler

  2. Selman Büyükgebiz Selman Büyükgebiz 10 Ağustos 2023

    Merhaba, yılbaşından itibaren ( aylık gelirim 24000) asgari ücretin %20 fazlası kadar tasarrufumu borsaya temettü ve kendimce inandığım büyüme hisselerine düzenli yatırıyorum. Sizce düzenli olarak önümüzdeki 12 sene bu planla başarılı olabilme emekli olma şansım var mı? (Yaşım 39) Vakit ayırıp okuduğunuz için şimdiden teşekkür ederim.

    • Süha Can Özyılmaz Süha Can Özyılmaz 23 Eylül 2023

      Hocam merhabalar.. Başlangıç seviyesi bir yatırımcıyım. Bir halka arz sonrası girdim hisse senedi yatırımına sizi de merakla takip ediyorum. Ancak dil bana biraz yabancı kalıyor biraz daha basit öğrenebileceğim bir kaynak tavsiye edermisiniz? Twitter hesabınızda kendi yatırımlarınızı keyifle okuyoruz aylık olarak yatırım yapabileceğimiz şirketler de paylaşırmısınız orta ve uzun vadeli teşekkürler.. 🙏

  3. Ceyhun Gokgun Ceyhun Gokgun 24 Ocak 2024

    Merhabalar;

    Umarım iyisinizdir. Türkiye de ki fon yatırımlarımlarının yanında yurtdışı etf yatırımlarına da başladım. Vergilendirme ile ilgili yazınızı okudum. Aslında gayet net anlatmışsınız. Ama farklı kaynaklarda farklı bilgiler var. Özellikle Abd de kaynağında ödediğimiz %20 lik vergi ile ilgili net olamadım.

    Bazı kaynaklar Abdye ödediğim verginin beyan edeceğim gelir üzerinden düşerek gelirimi beyan etmem gerektiği yazarken , sizin yazınız da olduğu gibi Kaynağında ödediğimiz %20 lik vergiyi oluşan vergiden düşmemiz gerektiğini belirtenler var.

    Siz daha önce beyanda bulunmuş muydunuz? Sanırım en iyi oradan anlayabiliriz.

  4. Vehbi Vehbi 8 Şubat 2024

    Hocam selamlar, müsait olduğunuzda dönüş yapabilir misiniz bir konu hakkında rahatsız edecektim

  5. hakan köse hakan köse 10 Mart 2024

    Selamlar,
    Kolaylıklar diliyorum, ara ara bloğunuzu okuyorum ve x te takipteyim. Sizin gibi birkaç arkadaş sayesinde yatırımcı olmayı öğreniyorum. Bunlar için çok teşekkürler. Aslında bir kaç sorum var ama DM kapalı ve mail adresinizi göremedim. Rica etsem benim maile yanıt verseniz sorularımı iletsem.

  6. Fatih T Fatih T 10 Mayıs 2024

    Selamlar,
    Bursa’da ikamet eden, 2 yıldır da uzaktan Amerika’lı şirketlere çalışan, finansal özgürlük yolunda ilerleyen(yarıladık sayılır) bir yazılımcıyım, siz de Bursa’dasınız sanırım, sizinle tanışmak çok isterim. Saygılarımla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir