İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Pazar Paylaşımları-6.Bölüm

Herkese selamlar.

Pazar paylaşımlarının altıncı bölümüne hoş geldiniz. Temmuz ayının üçüncü haftası geride kaldı. Ekonomik açıdan yine yoğun bir hafta oldu. Trump suikast girişiminin ardından sarsılan piyasalar sonrasında toparlandı ve önemli bir kayıp yaşanmadı. Bu hafta gerçekleşen bir diğer önemli gelişme de Moodys’in ülkemizin kredi notunu iki basamak birden artırarak B3’ten B1’e yükseltmesi oldu. Bu artış şirketten 11 yıl aradan sonra gelen ilk not artışı oldu.

Bu hafta ayrıca yeni vergi paketi meclise sunuldu. Birçok farklı kalemde gelir artışı öngören pakette borsa kazançlarının vergilendirilmesi yer almadı.

Bir diğer önemli olay ise tüm dünya çapında birçok şirketin altyapılarını etkileyen Crowstrike olayı oldu. Microsoft servisleriyle entegre çalışan Crowdstrike’ın yayınladığı ufak bir güncelleme tüm dünyada telekom, havacılık, bankacılık gibi pek çok sektörde sistemlerin çökmesine neden oldu. Şirket geçici bir çözüm bulmuş olsa da pek çok uçuş yapılamadı, bireyler banka hesaplarına erişemedi. Şirketin hisseleri de derin düşüşler gösterdi.

Genel gelişmeleri özetledikten sonra bu hafta radarıma neler takılmış bunlara bakalım.

  1. Finansal özgürlük kulübünün bu bölümünde minimalizm, tasarruf ve yatırım üçgeninde keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

2. Para mutluluk getirir mi? Oldukça ilginç ve düşündürücü bir yazı olmuş.

      FIRE.201 Money Buys Happiness?

      3. Düzenli egzersiz beyin fonksiyonlarını 5 yıl gençleştiriyor.

      https://www.sciencedaily.com/releases/2024/07/240710002013.htm

      4. Bu hafta Kemal Tahir’in “Esir Şehrin insanları” kitabına başladım.

      Milli mücadele yıllarında geçen kitapta halktan uzak ve zengin büyümüş bir paşa çocuğu olan Kamil beyin fakir düştükten sonra ortaya çıkan bilinci ve vatan mücadelesini anlatıyor.

      https://www.goodreads.com/book/show/6562214-esir-ehrin-i-nsanlar

      5. Yine bu hafta Wolfenstein-The New Order oyununu bitirdim.

      Alternatif bir ikinci dünya savaşı senaryosunu konu alan oyunda Naziler tüm dünyayı ele geçiriyorlar ve despot bir yönetim oluşturuyorlar. Bu şartlar altında direnişçilerin bir üyesi olan B.J. Blazkowicz’in hikayesini oynuyoruz. Ben oldukça beğendim puanım 8/10.

      Bu haftalık bu kadar. Pazar paylaşımlarının bir sonraki bölümünde görüşmek üzere, hoşçakalın. Herkese mutlu ve bol kazançlı bir hafta diliyorum.

      Bay Tutumlu

      Bir yorum

      1. Çağdaş Çağdaş 22 Temmuz 2024

        Merhaba
        Strateji oyunu seviyorsanız, FrostPunk oyununu öneriyorum. Gamepass’iniz var diye hatırlıyorum.
        Biraz da okuyucular önersin

      Bir yanıt yazın

      E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir