İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Pazar Paylaşımları-3.Bölüm

Herkese selamlar.

Geçmişte başlattığım fakat vakit darlığından dolayı devam ettiremediğim pazar paylaşımları serisine tekrar start veriyorum. Çok az bir sıkı takipçi dışında belki hatırlayan bile yoktur. Her pazar, o hafta içinde gözüme takılan ve hoşuma giden paylaşımları sizlere derleyip sunmaya çalışacağım. Bunlar finansla ilgili de olabilir, o hafta ilgimi çeken başka bir konu da. Eskiden pocket uygulamasından faydalanıyordum fakat artık Safari’nin okuma listesi özelliğini daha sık kullanmaya başladım. Şimdi bu hafta neler radarıma takılmış bakalım.

  1. Finansal Özgürlük Kulübü podcast

İlk sırayı torpil yaparak kendime ayırdım. Bildiğiniz gibi İlker Başaran(borsadabibasina) ile Midas podcast bünyesinde yeni bir seriye başladık. Her ay konuşmaktan keyif aldığımız ve faydalı olabilecek konular hakkında bir bölüm çekeceğiz. İlk bölümün konusu Maslow Piramidi ve Finansal Özgürlükle İlişkisi.

2. Happiness Through Subtraction

Hepimiz huzura ve mutluluğa ulaşmak isteriz. Fakat aynı zamanda mutluluğu ne kadar ararsak ondan o kadar da uzaklaşıyormuş gibi hissettirir. Mad Fientist daha azla yetinerek mutluluğa ulaşma planını anlatmış.

3. Bir takipçim finansal özgürlüğe ulaşarak maaşlı işini bıraktı.

Böyle örnekleri gördükçe mutlu oluyorum ve misyonumu gerçekleştirdiğimi hissediyorum.

4. FIRE:The greatest gift for my son

2012’de finansal özgürlüğe ulaşarak erken emekli olan Joe’nun oğluyla olan ilişkisini hep kendi çocuğumla olana benzetiyorum. O da oğlu 18 aylıkken maaşlı işini bırakıp erken emekli olmuştu.

5. Yatırımın Psikolojisi

Severek takip ettiğim Burak İhsan Çetinçeker’in Aposto’da yazdığı Yatırım Halleri serisinin dördüncü yazısı.

https://aposto.com/s/yatirimin-psikolojisi-sans-ve-risk-arasinda

Bu haftalık paylaşımlar bu kadar. Umarım bu seriye eksiksiz bir şekilde devam edebilirim. Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Bay Tutumlu

Bir yorum

  1. Ugur kocar Ugur kocar 30 Haziran 2024

    Süper bir pazar okuma/dinleme listesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir