İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Pazar Paylaşımları-5. Bölüm

Herkese selamlar.

Pazar paylaşımlarının beşinci bölümüne hoş geldiniz. Temmuz ayının yarısını geride bıraktık. Zaman gerçekten su gibi akıp gidiyor. Bu haftaya Trump’a gerçekleştirilen suikast girişimi damga vurdu. Bu olay sonucunda anketlere göre Trump’ın ABD’nin yeni başkanı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bakalım yeni haftada piyasalar bu durumu nasıl karşılayacak? Biz geçtiğimiz hafta radarıma neler takılmış şimdi ona bakalım.

  1. Bu hafta Pegasus ve Migros hedef fiyatlarının güncellendiği iki farklı rapor okudum. İkisini de twitter hesabımdan paylaşmıştım, buraya da ekleyeyim. İki şirkete de güveniyorum ve potansiyellerinin devam ettiğini düşünüyorum.

2. Will my kids be ok if I retire early?

2013 yılında 33 yaşındayken finansal özgürlüğe ulaşmış olan Justin’in blogundan eski bir yazı dikkatimi çekti. Finansal özgürlük ve çocukların masrafları hakkında güzel bir yazı olmuş.

https://rootofgood.com/early-retirement-with-kids

3. The History Of Financial Independence

Rockstar Finance sitesinde finansal özgürlük kavramının tarihçesini tüm detaylarıyla anlatan oldukça uzun bir yazıya denk geldim. Bir bakmanızı tavsiye ederim.

https://rockstarfinance.com/history-of-financial-independence-early-retirement-movement

4. 10 Life & Work Hacks from “Essentialism” by Greg McKeown 

Greg Mckeown’un Essentialism isimli kitabını daha önce okuyup çok beğenmiştim. Minimalizm ile benzer tarafları olsa da farklılık içeren bölümleri de mevcut. Bu yazı hem kitap incelemesi hem de kitabın vermek istediği mesajları özetlemesi bakımından çok beğendiğim bir makale oldu.

5. Şirketler Sizi Karbon Ayakizi ile nasıl kandırıyor?

Evrim Ağacı karbon ayakizi hesaplamaları ve greenwashing ile ilgili güzel bir video paylaşmış.

6. Artık herkes oyunlarda yüksek fps alacak!

Oyun oynamayı seven fakat 2017 yılından kalma eski bir masaüstü bilgisayara sahip birisi olarak bu video ilaç gibi geldi. Yazılımsal olarak kare üretebilen bir program vasıtasıyla 30 fps aldığım oyunlarda 60 fps almaya başladım. Detaylı anlatıma videodan bakabilirsiniz.

7. Bu hafta dinlediğim/okuduğum kitaplar

Ağrıdağı Efsanesi-Yaşar Kemal puanım 8/10

Kızıl Veba-Jack London puanım 8.5/10

Bu haftalık bu kadar. Pazar paylaşımlarının bir sonraki bölümünde görüşmek üzere, hoşçakalın. Herkese mutlu ve bol kazançlı bir hafta diliyorum.

Bay Tutumlu

Bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir